Desemberjakt med bue, Danmark 2017

Desemberjakt med bue, Danmark 2017

Tilbake på Ny Vrå for å prøve lykken på en vinterjakt. En langhelg med jakt, temperaturen ligger rundt frysepunktet. Det er meldt oppholdsvær og på bakken ligger det litt snø noen steder. Det kan jaktes fra soloppgang til solnedgang, og i desember betyr det naturlig nok færre timer jakt enn tidligere på året. Så det gjelder å utnytte tiden! Jeg merker fort at det er mye mindre aktivitet nå enn det var da jeg var nede på jakt i oktober. Det jeg ser av dyr er på lang avstand, 100m+. Siste dagen og siste økta sitter jeg i en ”treestand” i en liten bøkeskog. Har sittet der noen timer uten å se noe. Den kalde desembervinden finner lett veien opp i den ubeskyttede posten min. Plutselig hører jeg noe, det er lett å høre skritt i det frosne løvet på bakken. Jeg snur meg først til høyre, litt usikker på hvor lyden kom fra. Så hører jeg det tydelig og snur meg andre veien. Jeg ser bak meg til venstre og ser ett rådyr komme gånde mot treet. Det kommer nesten helt inntill krattet som omkranser treet. Jeg spenner bua, venter til det kommer i posisjon og skyter. Pila går inn ganske skrått ovenifra pga den brå vinkelen. Normalt går pilene tvers igjennom rådyr, men det som skjer nå er at på grunn av vinkelen så går pila gjennom dyret og treffer den harde bakken under dyret før pila er kommet helt igjennom. Derfor blir pilen sittende i dyret. Det er uansett et godt skudd og pilen gjør jobben. Dyret løper en rask spurt ca 40-50 meter, før det faller dødt om. Brukte en mekanisk NAP Spitfire spiss. Fikk laget en liten film av jakten. Brukte ett billig kitvision kamera jeg kjøpte for 250,-, altså ikke med den beste bildekvaliteten. I tillegg ett ”tactacam” actionkamera festet i stabilisatoren. Dessverre filmet tactacamen rett inn i buskene under treet og fikk derfor ikke brukt  klippet den filmet fra skuddøyeblikket. Legger ved en youtubelink til videoen: https://www.youtube.com/watch?v=6ccsj6iQZD0&t=1s

Det er fint å kunne høste av naturen og dette dyret ble spist på selveste julaften 🙂

Her kommer noen bilder fra turen:

Hvor viktig er kamuflasje? Best å være på den sikre siden tenker jeg.
Treestanden jeg satt i.
Utsikten fra treestanden
Julemiddagen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *