Haidykking i Mossel Bay

Haidykking i Mossel Bay

Mossel Bay er en by som ligger omtrent midt i mellom Port Elizabeth og Cape Town. Byen ligger langs den kjente ”Garden Route”, som er en populær strekning for turister å reise på.  Strekningen har mange interesante stoppesteder, og de fleste tilbyr forskjellige aktiviteter for turister .  Info om haidykkinga fikk vi via hostellet  ”mile crunchers backpackers” som vi bodde på. Vi meldte oss på, og sammen med noen andre modige sjeler mønstret vi på haicruiset! Sør-Afrika har forresten en av verdens største bestander av hvithai. Derfor tenkte vi at noe måtte jo skje, og det fort ville vise seg at vi ikke tok feil.. Haidykkinga foregår på den måten at de slipper ned ett bur langs siden av båten, buret blir liggende både over og under vann. Man får utdelt våtdrakt og dykkermaske og går ned i buret ovenifra. Man holder seg fast i en av stengene som ligger litt på innsiden av det ytterste gitteret, da velger man selv om man vil holde seg under vann eller over vann. Lurt å være oppmerksom på at oppdriften i drakta hadde en tendens til å prøve å løfte beina ut mellom gitterstengene, ikke alltid like gøy når man ikke helt har kontroll på om føttene er innenfor gitteret eller ikke hehe. Det som så gjøres er at de heller masse fiskeblod i vannet og bruker tau med fiskerester på for å lokke til seg hai. Det funka! Da jeg så den første hvithaien var det nesten en surrealistisk opplevelse. Haien så nesten fake ut, stor og grå med masse arr over kroppen. Etterhvert kom det flere haier, tror det var en 4-5 hvithai i forskjellige størrelser som kretset rundt båten. De kom helt opptil buret og ved ett par annledninger svømte de rett inn i buret. Den berømte haifinna som stikker over vannoverflaten så vi i tillegg til hai som hoppet opp av vannet . Det eneste som manglet var om de hadde spilt soundtracket fra haisommer over anlegget på båten.   Jeg vet ikke om vi var heldige eller om det alltid kommer hai. Uansett den opplevelsen jeg hadde var veldig positiv og det anbefales å prøve hvis man får sjansen!

Gleder seg til å risikere livet blant skumle fisk.
Det er grunn til at stengene er bøyd…
Sjefen
Greit å ikke snuble
Koselig da

One thought on “Haidykking i Mossel Bay

  1. Var da du mista begge beina, men tok igjen med å drepe haien med hendene, sprette den opp, dra dem ut og sy dem på igjen ved hjelp av haibein og tang?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *