Table Mountain

Table Mountain, Sør-Afrika

Er man i Cape Town så vil jeg nesten si at det er ett ”must” å ta turen opp på Table Mountain. Fjellet har fått navnet sitt på grunn av den store flate fasongen, nesten som et stort bord. Det ligger ca 1000 meter over havet og man kan velge om man vil gå opp, eller ta en kabelbane. Mange går opp og tar kabelbanen ned. Når man er på toppen har man en fantastisk utsikt over Cape Town, og hvis man ser innover på ”bordet” så kan det nesten se ut som at man er på høyfjellet i Norge. Det er ett veldig populært turistmål og det går mange stier overalt på toppen. Velger man å gå utenfor stiene så må man være oppmerksom, for det er mange brutale klipper der som man ikke vil falle ned fra. Sannsynligvis får man også øye på klippegrevlingen, ett lite nyskjerrig dyr som selv med sin beskjedne størrelse faktisk er nærmeste slekning til elefanten. God tur!

Kikker ned på «Lions Head», en annen fin tur som anbefales!
Kabelbanehuset
Har du høydeskrekk så er kanskje ikke kabelbanen like gøy.
Afrika eller Hardangervidda?
Mange spennende planter
Så denne er altså fetter med elefanten, hmm skjønner ikke helt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *