Prosjekt Recurvebue

De fleste buer jeg har laget tidligere har vært buer av ett stykke tre. Denne gangen ville jeg prøve noe nytt. Så sammen med en likesinnet buebygger så bestillte vi hvert vårt sett med laminater i tre og glassfiber, i tillegg til tegninger og en ”how to” manual på hvordan lage en laminert recurvebue. Dette ble bestillt fra Bingham Projects som holder til i USA. Midstykket (riseren) har jeg laget av mahogni. Mahognien fikk jeg av en annen buebygger jeg kjenner. For å lage en bue av denne typen trenger man en form til å presse laminatene sammen i, og en herdeboks til å herde buen/epoxyen etter den er limt. Når buen er limt og herdet så skjærer man ut profilen på lemmene og former til grepet slik som man vil. Buen er på ca 44# på 28” og skyter en pil på 25,5 gram ca 165-170 feet/sec. Jeg synes den er god å skyte med, og jeg må si meg veldig fornøyd med resultatet, spesielt med tanke på at dette er første buen av denne typen jeg lager.

Nederste del av formen som bua skal presses i.
Her testes det «tørt» slik at man ikke kløner det til når det gjelder
Vi bruker en brannslange som vi pumper luft i til å presse sammen laminatene.
Her er lim smørt på alle flater og lufttrykk på i slangen.
Midstykket må pusses helt ned til ingenting, for å få best/finest mulig overgang.
Herdeboksen, hele bua legges oppi. Her settes det på litt varme for å herde epoxyen.
Hele greia legges oppi.
Med lokk!
Ferdig limt og herda
Work in progress!
Begynner å ligne på noe 🙂
Ferdig!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nockoverlegg også i mahogni

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *