Survivalbue

Denne buen er kjøpt fra ”Primal Gear Unlimitet” dette er nok den styggeste buen jeg har, men også en av de kuleste. Den er sammenleggbar og  laget som en robust  survivalbue som skal tåle alt fra atomkrig til zombieapokalypser. Riseren er av aluminium og lemmene i glassfiber. Riseren er så lang at lemmene foldes inn i selve riseren, dette beskytter lemmene når buen er pakket sammen. Denne buen jeg har er på 50#. Den tar liten plass så den er fin til å ha med i sekken på tur, liggende i bilen eller over alt egentlig. På grunn av den lange riseren og de korte lemmene så  ”stacker” buen veldig mot slutten av trekket, i tillegg så ser det virkelig ikke bra ut hvor brutalt lemmene bøyer seg når buen er på fullt trekk. Men når det er sagt så er den faktisk overraskende lett å skyte ok med. Det er ikke den raskeste buen i verden, så selv med 50# så dropper pilene endel når avstanden strekker ut. På kortere hold 12-15 meter ish så er det derimot lett å få pilene til å samle bra. Mye handler jo om trening, så jeg er sikker på at hadde jeg skutt mye med denne buen, så kunne jeg sikkert skutt bra med den på 20-30 meter også. Buen skuffer ikke, men gir ingen ”wow” opplevelse heller, og til ca 150$ så synes jeg den er ett godt kjøp hvis man har lyst på en zombiebue. Jeg tar buen frem i nå og da for å sende  piler med den, og når zombiene kommer er jeg klar!

Kompakt! Legg merke til de to «skruene» som låser lemmene i lukket eller åpen stilling.
Den opprinnelige filten som lå på pilhylla datt av ganske raskt, så limte på nytt selv.
Brutal flex i de lemmene der…
Speider etter zombies
Zombieklar

2 thoughts on “Survivalbue

  1. Hei, etter et kjapt googlesøk på buen min så kan det se ut som firmaet ikke leverer buer lengre. Men det finnes andre produsenter som lager tilsvarende buer. For eksempel SinoArt foldable bow https://www.amazon.in/SinoArt-Folding-Archery-Hunting-Target/dp/B084D9Z77S eller SAS Tactical Survival Bow https://www.survivalarcherysystems.com/products/survival_bow
   Du kan eventuelt se om du kan finne en brukt en på ebay, men ser ut som den fra SinoArt er ganske lik den fra «primal gear».
   Ole
   (beklager sent svar)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *