Forberedelser for bukkejakt i Danmark juni 2019

Forberedelser til jakt i Danmark

Før en jakttur er det viktig å være forberedt.  Skytetreningen må være fersk, jaktspissene skutt inn, og utsyret må være i orden. 

Kontrollskyting

Innskyting av jaktspisser

Det er viktig at man sjekker hvordan jaktspissene flyr i forhold til treningsspissene. Denne gang skal jeg bruke mekaniske spisser av typen NAP spitfire 100 grains. Jeg bruker en gammel spiss med sløve blader (eller ofrer en ny) som jeg dedikerer til innskyting. Det er viktig å merke denne eller hvertfall ha kontroll på den, slik at man ikke blander den sløve spissen med de man skal bruke på jakt. Jeg skyter jaktspissen på min egen sekk som jeg har laget selv, (bruker selvsagt ikke jaktspiss på utstyret som klubben eier). Jaktspisser ødelegger blinkmatriell om de er sløve eller ikke. Kontrollskuddene viste at jeg faktisk hadde samme treffpunkt med jaktspissen som med treningspilene!  Null justeringer nødvendig! og ingen ting er bedre enn det.  Når jeg skyter inn så bruker jeg kun en pin på siktet, den skyter jeg normalt inn på 18-20 meter. Dvs at jeg bruker bare den ene pinen på alle jaktavstander. Og jeg prøver å holde det innenfor 20 meter, har selv aldri skutt rådyr på over 20 meter. Selv om de sier 25 som maks avstand i Danmark. Har brukt montec g5 fastbladsspisser tidligere og de har hatt en betydelig forskjell i treffpunkt fra feltspissene.

Tester pilene med treningspisser på skytematta
Og jaktspissen på sekken, dette er fra 20 meter og må sies å være innafor 🙂
Legg merke til lysnockene jeg bruker, dette er for å lettere kunne finne pilene etter de har gått gjennom dyret. Og for å lettere kunne se de på video.
NAP spitfire med 1,5 tomme kuttdiameter

Gjennomgang av utstyr

Det er litt utstyr som skal med. Jeg tar med to kameraer jeg skal prøve å filme med. Det ene er ett Tactacam som jeg fester foran i stabilisatoren på buen, det andre er en Gopro Hero 7 black, som jeg skal ha på hodet. Har ikke brukt  Gopro før, så det blir spennende å prøve. Noe av det jeg synes er viktigst å ha med er en avstandsmåler, denne bruker jeg med en gang jeg kommer på post for å måle opp hva som er min ”sone” jeg kan skyte i, dermed trenger jeg ikke ta frem avstandsmåleren når det kommer ett dyr.  Av jaktklær så tar jeg med en jaktdress fra Swedteam i tilfelle regn eller kaldt vær. Eller så kommer jeg nok til å jakte i en lett og fin turbukse fra Swedteam og en feltskjorte fra forsvaret, kombienert med eventuelt ull, buff, lue etc. avhengig av temperatur. Andre ting som skal med er blandt annet: kniv, håndkikkert, myggspray, viltpose, treestand, jaktstol, tau, kamokrem, Fryseposer til å frakte eventuelt  kjøtt i.

Dette er omtrent hva jeg normalt tar med av utstyr ut på post.

Viktig å huske på

Det er viktig og også lovpålagt å ha med seg sitt danske jagttegn og  en form for id når man er på jakt. Det er også lurt å på forhånd finne tlf nummer til en godkjent shweisshundfører i tilfelle man må ha sporhund til å søke etter dyr hvis man skulle være uheldig å få ett dårlig skudd. Danmark er delt inn i soner og man kan finne lister med hundeførere på internett for det området man skal jakte i. Jakter man hos et jaktlag eller gjennom en jaktutleier så har de garantert kontroll på det.

Skyter en PSE bow madness

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *