Buejakt oktober 2019

Et kort referat fra siste jakttur, hadde egentlig tenkt å ta en tur litt sent i oktober, men plutselig passet det bedre denne første uka. 1. oktober starter nemlig den generelle jakten på rådyr, så nå kan alt skytes. I tillegg til at jeg kan skyte blant annet rev, hare og fasan. Jeg fikk lånt meg en «treestand» og satte kursen mot Danmark. Jeg ankom med fergen på tirsdag formiddag og med planlagt hjemreise førstkommende helg. Jeg starter første dag med å montere treestanden og en etterfølgende kveldsøkt på post. Første kvelden ser jeg en hjort! Hjortejakta starter 1. november her, så den er ikke skytbar helt enda, men det lover godt for fremtidig hjortejakt. Jeg varierer dagene mellom å sitte i treet og postere på bakken ulike steder på eiendommen. Som vanlig en del aktivitet i terrenget og jeg ser mye dyr, men de ser jeg som regel når jeg går til og fra post, eller på alt for lang avstand. Dagene går uten noen sjanser for meg, men jeg jakter mye. Jakter aktivt ca 8-10 timer hver dag, mesteparten på post. Tar normalt en liten pause på dagen før jeg går på igjen til det blir mørkt. Det er et par dager med regn og det er tidvis ganske kaldt, så akkurat sånn det skal være ?.

På plass i treet 🙂

 Lørdagen er det jakt på naboeiendommen det er mange jegere og det jaktes med hunder. En hund har fått los og løper inn på eiendommen jeg jakter på. Dette setter virkelig fart i dyra og fra å nesten ikke hatt dyr på post på treestanden, så kommer det plutselig rådyr i full fart på kryss og tvers. Flere på skuddhold, men alle er stresset og i bevegelse, så ingen skuddmuligheter for meg. Plutselig kommer det 4-5 hjort løpende forbi med hunden etter seg.. Det smeller godt hele formiddagen hos naboen og uten å vite sikkert, men med tanke på alle skuddene så har de sikkert felt minst 10 dyr (hvis de treffer det de skyter på da). Viser litt forskjellen på de to jaktformene, buejakt kontra riflejakt med skytterekker og hunder. Ikke at jeg har noe imot sistnevnte (jeg går jo også på jakt med rifle), men jeg liker den ekstra utfordring buejakten gir. I tillegg så kan jeg skyte et dyr uten at det forstyrrer «skogens ro». Sitter en liten økt søndags morgen og har faktisk dyr nesten på skuddhold. Etter en kort morgenøkt pakker jeg sammen og kjører mot Hirtshals. Ingen dyr denne gang dessverre, men satser på ny tur i november eller desember og da blir det dyr!   

Gopro med selvutløser er tingen
Treenstand
Campen, enkle forhold
Fikk gleden av å møte på ugla igjen
God stemning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *