Hjemmelaget kameraarm

Hjemmelaget kameraarm

Etter å ha forsøkt å filme litt på jakt tidligere kom jeg frem til at jeg ønsket meg en kameraarm. Foreløpig tenker jeg å ha montert gopro eller tactacam (eller begge samtidig) på armen. Da jeg ikke har noe vanlig kamera enda. Etter å ha kikket litt på youtube på diverse videoer så fant jeg ut at jeg ville lage den selv. Jeg kjøpte firkantrør i aluminium med på Thomic AS på Stoa et industriområde utenfor Arendal. Kostet meg 200,- for en lengde på 2 meter. Størrelsen på røret er 20x20mm. I tillegg kjøpte jeg inn noen korte 8mm gjengestag, muttere og skiver fra biltema. Jeg kappet opp røret i litt forskjellige lengder, slik at jeg har mulighet til å endre leddenes lengde i armen, litt etter hva jeg finner ut fungerer best. Det jeg endte opp med i første omgang var et midtstykke på 40 cm og to endestykker på 22,5 cm og 18 cm. På den lengden som er 22,5 cm så festet jeg et vinkelstål med et par poppnagler.  

Tre lengder kappet opp, jeg endte opp med å lage den ene litt kortere.
Detalj av sammenføyning

Jeg reiste til Danmark på jakt noen dager senere og brukte da en tvinge til å feste vinkelstålet i armen fast til «climberen» som jeg sitter i. Aluminiumen har jeg surret med kamuflasjeteip fra biltema. Jeg festet et goprofeste til enden av armen. Dette festet kan bare justeres i en retning, men med en gopro så holder det til mitt bruk. Skal jeg montere et vanlig videokamera, så bør jeg nok ha et ordentlig hode med gode justeringsmuligheter til å feste kameraet i.

Her ser man armen i aksjon!

Jeg synes armen fungerte veldig bra! Det eneste jeg tenkte på er at jeg faktisk ville hatt en litt lengre arm for å lettere kunne filme på motsatt side av der kameraet er plassert. Men det kan jeg eventuelt endre til neste gang, bare ved å bytte ut et ledd eller legge inn et ekstra. Jeg vet ikke hvor mye sånne armer koster, men jeg tror det skal godt gjøres å finne noe som er rimeligere enn de kronene jeg har brukt på denne. Og i tillegg så kan man lage den til akkurat den lengden man selv ønsker, og også endre på den etter hvert som man gjør seg erfaringer.  

2 thoughts on “Hjemmelaget kameraarm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *