Underarmsfeste til tactacam

Underarmsfeste til tactacam

Jeg har et actionkamera fra produsenten «Tactacam». Dette blir ikke en review av kameraet, men for å gi en kort beskrivelse av kameraet, så er det et lite sylinderformet kamera med zoom i linsen. Zoomen gjør at det man filmer naturlig nok kommer nærmere, og det ser dermed ikke ut som alt er langt borte. Dette kan det ofte gjøre med andre vidvinkel-actionkamera som for eksempel gopro. Problemet med zoom er at man må være mer nøyaktig med plasseringen av kameraet for å fange opp det som skjer. Når jeg har testet hodemontering så synes jeg det kan bli litt vanskelig noen ganger å få kameraet til å filme der jeg vil. Jeg har heller ikke mulighet til å se på kameraet om det filmer eller ikke, hvis jeg plutselig skulle bli usikker. (Kameraet vibrerer på ulike måter når jeg bruker knappen, så jeg kan finne ut av det uten å ta kameraet av hodet). Da jeg kjøpte kameraet så fikk jeg med en stabilisator til buen som jeg kan feste kameraet inni. Denne fungerer veldig bra da den filmer nøyaktig der jeg sikter med buen. Problemet oppstår når jeg skyter, da vibrerer det i buen og buen faller naturlig litt fremover etter skuddet, da jeg har et løst grep rundt buen. Derfor får man med seg tiden frem til skuddet, men ikke så mye etter.

Dette tenkte jeg å løse ved å lage et underarmsfeste. Tanken var at det blir lett å justere kameraet slik at det står riktig. Jeg kan se på kameraet når jeg betjener det og i tillegg så vil jeg få med meg hva som skjer etter skuddet. Jeg laget det av et avløpsrør i plast som jeg har skjært til slik at den blir passe i størrelse til underarmen. Festet to reimer til for å ha rundt armen, og festet noen kameraledd/montasjegreier som jeg hadde liggende til plastrøret.

Da jeg testet ut underarmsfeste på skytebanen fungerte det ganske bra. Etter litt justeringer så var det lett å se sånn ca. hvordan kameraet bør stå. Det ble en liten bevegelse akkurat i skuddøyeblikket, men ikke noe som ødelegger noe særlig. Det blir selvsagt også litt vekt ut til siden, men det var ikke noe som plaget meg spesielt. Jeg bestemte meg for å teste det ut på jakt i Danmark noen dager senere.

Første dagen på post i Danmark bestemmer jeg meg for å teste den ut. Jeg jaktet denne gangen fra en climber som står ganske høyt oppe i et tre og jeg bruker derfor også sele. Problemene viste seg tydelig nesten med en gang og sett i ettertid så burde jeg vel egentlig ha forutsett at det ville skje. Det blir raskt et irritasjonsmoment når man må klatre med det kameraet stikkende ut fra armen. Det støter borti ting og kommer i veien for tau og sele. Også når jeg sitter i treet så kommer den borti ting hvis jeg skal vri meg og ordne noe med pilkoggeret som jeg har hengt fra meg eller andre ting. I tillegg så har den en tendens til å skli ned på armen ved bevegelse. Det endte med at jeg tok av hele greia og la den fra meg under setet.

Jeg kunne selvsagt klatret opp uten å ha den festet på armen, men den kom uansett i veien når jeg fikk satt meg i climberen. Det at den sklir på armen kan kanskje fikses med et bedre festesystem. Det vil muligens fungere bedre i et jakttårn eller en bakkepost hvor man slipper tau og hvor man har bedre plass. men konklusjonen blir nok at jeg i hvert fall inntil videre prøver å finne på en annen løsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *