Bue av et kosteskaft!?

Bue av et kosteskaft!?

Det behøver ikke alltid å være så fancy! Her har jeg laget en bue av et kosteskaft fra biltema. Kosteskaftet er av ask og jeg sorterte meg gjennom hylla til jeg fant et skaft med så rette årringer som mulig. Skaftet koster ca. 50kr, noe jeg vil si er ganske rimelig for et «bueemne». Buen er laget med årringene stående, stivt grep og ellers en jevn tapering i tykkelse utover lemmene. De ytterste 15 cm av tuppene er også smalnet av i bredden. Buen er 167 cm lang og 30# på 27’’. Jeg vil si at en kosteskaftbue passer fint for personer som ikke har den lengste dralengden og som heller ikke trenger en veldig kraftig bue. Uten å ha fått testet den alt for mye, så er førsteinntrykket at det er en lettskutt og fin bue. Og veldig behagelig at den er såpass liten og lett. Kommer nok til å eksperimentere mer med kosteskaft!

Garden tools hehe
«Før»
«Etter»
Buen med streng på, sydd på skinn i grepet. Skinnet er fra en gammel sofa.
Buen er nok dratt til ca.26″ på bildet.

2 thoughts on “Bue av et kosteskaft!?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *